Bilgi ve İletişim Hattı 0332 265 35 43

Terapi ve Eğitimler

BİLİNÇ-BİLİNÇALTI

Bilimsel tanımlara baktığımız zaman genel olarak bilinçli zihin, eleştirel, analitik zihin ya da bilinç altı bilinç dışı gibi kavramlar kullanılmaktadır.

Bilinç, zihnin mantık kuran, analiz yapan kısmıdır. Düşünen yargılayan bölümüdür. Her şeye mantıklı açıklamalar arayan bölümüdür. Bu modelin nasıl çalıştığını anladığımız zaman mantık kurmanın en önemli kısım olduğunu anlarız. İnsanlar her şey için bir neden ararlar.

Bilinçaltı öğrenir ve uygular. Bilinçdışı sorgulamaz, yapar. Verilen komutların doğruluğunu sınamaz. Bilinçdışı sizi hayatta tutmaya genetik olarak programlanmıştır. Beynimizin daha alt katmanlarında bulunan nöron gurupları bizi hayatta tutmak için kendiliğinden çalışır.

Beynin nasıl işlediğine kısaca bakalım:

1929 yılında Hans Berger, EEG makinesini kullanarak gözleri kapalı bir insanın beyninin saniyede 8-12 döngülük düzenli dalgalar yarattığını keşfetti. Bu dalgalara alfa dalgaları adını verdi. Bu addan hareketle, başka beyin dalgalarıyla da teta, beta ve delta dalgaları gibi adlar verildi. Bu, beyin dalgalarının, aralarında hipnoz ve psişik deneyiminde yer aldığı çeşitli zihinsel işlevler arasında bir ilişki olduğu görüldü. Uzmanlar bu beyin dalgaları ve amaçları konusunda genellikle anlaşırlar, ama her bir dalga türünün kesin sınırları konusunda aralarında anlaşmazlıklar vardır. Biri alfa dalgalarını 8-12 cps(döngü/saniye) olarak tanımlarken, bir başkası 7-14 cps olarak tanımlayabilir.

Delta : Bu aralıkta frekans aralığı 0-4 cps' dir. Bu tam bir bilinçsizlik halidir. Bu aralık hakkında çok az şey bilinir.

Teta : Frekans aralığı 4-7 cps'dir. Teta, bilinçaltı aralığının bir parçası olmakta ve hipnoz bazen bu aralıkta meydana gelmektedir. Duygusal deneyimlerimizin tümü, tetada kayıtlı gibidir. Teta, hem bilince, hem de hipnozun ötesindeki psişik deneyime açılan kapıdır.

Alfa: Frekans aralığı 7-14 cps'dir. Genellikle bilinçaltı aralığı olarak kabul edilir. Uyurken görülen düşler, gündüz düşleri ve hemen hemen tüm hipnoz bu aralıkta meydana gelir.

Beta: Bilinçli zihin bölgesidir ve frekansı 14 cps ve üzerindedir. Beta uyanık olduğumuz etkinliklerimizi sürdürdüğümüz ve akıl yürüttüğümüz aralıktır.

Uyurken beynimiz otomatik olarak beta aralığından alfa aralığına kayar ve arada bir teta ya da deltaya geçiş yapar, fakat uykumuzun büyük kısmı alfa aralığındadır.

Hipnoz bu doğal olguyu kullanarak uykuya dalmadan beyninizin alfa aralığına kaymasını sağlar. Alfada bilinçltı zihniniz telkinleri almaya hazırdır.

Bilinçaltınız bilinciniz gibi akıl yürütebilen bir zihin değildir. Bilinçaltı zihniniz sizinle tartışmaya giremez. Bu nedenle yanlış önerilerde bulunursanız o bunları doğru kabul edecek ve bu önerileri koşul, deneyim ve olay olarak karşınıza getirecektir. Başınıza gelen her şey inandığınız şeyler yoluyla bilinçaltınıza sokulan düşüncelere dayanır. Eğer bilinçaltınıza yanlış düşünceler göndermişseniz, bunlarla baş edebilmenin yolu, yapıcı ve uyumlu düşünceleri bilinçaltınıza kabul ettirmek ve böylece yeni ve sağlıklı bir yaşam ve düşünme alışkanlığı oluşturmaktır; çünkü bilinçaltınız alışkanlıkların barınağıdır. Bilinçli zihninizin düşünme alışkanlığı bilinçaltınızda derin izler bırakır. Eğer alışkanlık edindiğiniz düşünceler uyumlu, huzur dolu ve yapıcı ise bu sizin için büyük bir avantajdır.

Eğer sık sık korku, kaygı ve diğer yıkıcı düşüncelere kapılıyorsanız, çözümü bilinçaltınızın gücünü fark etmeniz ve özgürlük, mutluluk, kusursuz sağlık komutları göndermenizdir. Bilinçaltınız müthiş bir kaynak ve yaratıcılığa sahip olduğundan içtenlikle dilediğiniz özgürlük ve mutluluğu sizin için işleme koyacaktır.


İletişim Hattı
0332 265 35 43
Gizle