O sihirli dokunuş, o gizemli güç Hipnoz. Adını bilmeyen duymayan kalmamıştır. Hakkında onlarca yüzlerce efsane duyarsınız. Gazetelerde dergilerde internette televizyonda insanoğlunun olduğu her yerde bir şekilde çıkmıştır karşınıza. Gerçekten büyük bir güç mü? Öyle anlatıldığı gibi sihirli mi?
Konya Hipnoz hizmeti erdiğimiz klinik olarak bu makalemizde hipnozu ve hipnoterapiyi inceleyeceğiz. Hipnoz doğru ellerde profesyonel kişilerce uygulandığında muhteşem sonuçlar elde etmenizi sağlayacak harika bir terapi yöntemidir. Hipnoz kliniğimizde Sağlık Bakanlığı onaylı Hipnoterapistlerimizle psikolojik destek çalışmalarına devam etmekteyiz.
Önce hipnoz nedir ile başlayalım, bir uykumu dur? Malesef son derece yanlış bir bilgidir. Yapılan EEG ölçümlerinde uyku halindeki frekanslarla hipnoz altındaki EEG frekanslarının aynı olmadığı birçok deney ve ölçümlerde ispatlanmıştır. Uyku ile uyanıklık arasındaki evre dersek daha sağlıklı olacaktır. Konya Hipnoz kliniğimizde uygulama yaptığımız birçok danışana uyudunuz mu diye sorduğumuzda aldığımız cevap ilginç her şeyi duydum, klimanın sesin
Konya Vajinismus Kliniği Konusu : Vajinismus Nedir? Neden Oluşur ? Belirtileri ve Tedavisi
Konya Vajinismus kliniği olarak bu makalemizde Vajinismus nedirden tedavisine kadar bir yazı derledik. Probleminiz var ise %100 çözüm ve ücret iade garantisi vaad ediyoruz. Alanında uzman psikolog ve cinsel terapistler eşliğinde siz de kurtulabilirsiniz.
Vajinismus, cinsel ilişki sırasında vajina kaslarının kasılarak penis girişini zorlaştırması hatta buna engel olmasındır. Kadın bu sırada acı, ağrı ve yanma hisseder, büyük bir korku duyar ve genellikle bacaklarını kapatıp partnerini ittirir. Konu hakkında bilgi sahibi olunmadığı zaman bu durum kadının ilişkiyi istemediği, eşini çekici bulmadığı ya da -maalesef- kadının bakire olmadığı için ilişkiden kaçındığı şeklinde yanlış yorumlanmaktadır. Bunlar doğru olmadığı gibi, kadın ilişkiye girmeyi çok istese de cinsel birleşmeye yeltendiğinde dahi acı ve kasılma hissetmekte, bunu durduramamaktadır. Ve elbette vajinismusun kadının bekaretiyle uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Konya Vajinismus kliniğimize başvuran birçok çiftte erkek danışan bu sorunu dile get
Emdr nedir ? Açılımı ne demektir? Ne için kullanılır? Konya Emdr kliniği olarak bu makalemizde tüm sorularınızın cevaplarını bulacaksınız. Başlamadan önce Konya Emdr kliniğimizde Emdr uygulamasını 2009 yılından itibaren uygulamaya başladık. Konya Emdr denildiğinde akla gelen ilk klinik hedefimizle uygulamalarımıza devam etmekteyiz.
EMDR göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme terapisi anlamına geliyor. Peki neyi duyarsızlaştırıyoruz ? Konya Emdr kliniği olarak geçmişte yaşadığınız anılar ve bu anıların oluşturduğu travmaların duygusal etkilerini duyarsızlaştırıyoruz. Yani olay geçmişte kalmış ama duygusal etkileri devam ettiği için bugün iş aile sosyal yaşamda zorluklar yaşıyoruz. Konya Emdr kliniği olarak önce anılar ve travmalara bakalım.
ANILAR VE TRAVMALAR
Travma kelimesi, eski Yunanca’da “yara” anlamına gelen kelimeden türeyen ve tıpta zarar veren darbe anlamında kullanılan bir ifadedir. Psikolojide ise travma, geçmişte yaşanmış, gündelik hayatı etkileyen olumsuz duygu ve durumlara sebep olmuş olaylardır.
Gündelik hayatta geçmişte yaşadığımız her şeyi a
Konya Pedagog kliniği olarak makalemizin konusu OYUN. Çocuklar için ne ifade eder? Gerçekten oyun bir çocuk için o kadar önemli mi? Makalemize başlamadan önce Konya Pedagog kliniği olarak oyunu son derece önemsiyoruz. Uyguladığımız Oyun Terapisi tamamen adı üstünde oyun üzerine kurulu. Fakat çocuklar evde sokakta her yerde oyun oynarlar. Konya Pedagog kliniği uzmanları olarak diyoruz ki bu makaleyi sonuna kadar okuyun ve oyunun önemini kavrayarak çocuklarınıza yaklaşımınızda değişiklikler yapın.
Oyun nedir? Çocukların günlerini geçirmek ve eğlenmek için yaptıkları şeye mi denir?
Biz yetişkinlerin gözünde oyun çocukça, çocuklarla yapılan bir şeydir ve genellikle çocuğumuz/yeğenimiz vs istiyor diye akşam yorgunluktan ölürken ona eşlik ederiz. Peki çocuk için oyun ne demek? Sevdikleriyle yakınlaşma, ilişki kurma, onlara kendini anlatma biçimi elbette. Bir yetişkinle baş başa ya da takım olarak vakit geçirmek, kendini büyümüş hissetmenin yollarından en eğlencelisidir. Yetişkin ile eşit, onunla aynı amacı güden konumdadır çocuk oyun sırasında. Kuralları belirlemek, kurallara uymaya çalışarak oyu
Konya psikolog ihtiyacı, çocuk, ergen, yetişkin, aile, çift ya da cinsel terapi noktasında bir psikolojik destek almak ihtiyacı içinde bulunuyorsanız bunun için nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru psikoloğu nasıl bulabilirim? Gerçekten gittiğim yerden bu noktadan verim alabilir miyim gibi soruların cevabını bu makalemizde buluyor olacaksınız.
Psikolog ihtiyacım var mı? sorusunun cevabı son derece önemlidir. Eğer ki zihinsel sosyal duygusal fiziksel alanlarda kendinizi huzursuz hissediyor , iş,aile, sosyal yaşamda problemler yaşıyorsanız bir psikoloğa görünmenizde fayda vardır. Son yıllarda Konya Psikolog kelimesinde oldukça fazla bir internet veri girişi bulunmaktadır. İnsanlar bir şekilde konya psikolog, çocuk psikoloğu, cinsel terapi, aile danışmanlığı vs gibi aramalarla uzman arayışlarını sürdürdüklerini görmekteyiz.
Eğer Konya’da bir psikolojik destek alma ihtiyacınız varsa öncelikle gideceğiniz uzmanı belirlemeniz ve bu uzmanı doğru seçmeniz gerekiyor. Çünkü yanlış atacağınız bir adım daha sonraki süreçte çözümsüzlükleri beraberinde getirecektir.
İlk dikkat edeceğiniz şeylerden bir ta
Konya Pedagog hizmetimizin konusu çocuklarda stres. Çocukken her şey güzeldir, bir derdimiz yoktur, akşama kadar oyun ve hayal peşinde koşup
yoruluruz. Stres yetişkin hayatına özgü bir tabirdir. Gerçekten öyle mi?
Aslında çocuklar da stres yaşarlar fakat bunu anlamlandırmaları ve ifade etme biçimleri
yetişkinlerden farklı olur. Anne-baba arasındaki sorunlar, aile ve arkadaş arasında sevildiğini,
kabul edildiğini hissedememe, kardeşlerle yaşanan problemler, sağlık sorunları vs
-yetişkinlerde olduğu gibi- çocuklarda da stres yaratır. Her çocuğun stres oluşturan
durumlara verdiği tepki farklıdır.
Bebeklerde annenin memesine verilen tepki değişir, çevresindeki kişilerle kurduğu iletişimde
farklılaşmalar olmaya başlar. Huysuzluk, mutsuzluk, tepkisizlik, normalde ilgisini çekecek
şeylere karşı isteksizlik görülür. Biraz daha büyük çocuklarda öfke, saldırganlık,
mızmızlanmalar, sebepsiz ağlama vs görülebilirken stres ve kaygı durumu yükseldikçe alt
ıslatma, dışkı kaçırma, tırnak yeme, içe kapanma ya da birdenbire aşırı hareketli olma,
duygusuzlaşma, okula ve arkadaşlara ilgisizlik, varsa hobile
Cinsellik her sağlıklı yetişkinin bedensel bir ihtiyacı olduğu kadar ruhsal ihtiyaçlarının en
önemlilerindendir. Bu yazıda, Konya cinsel terapi kişinin tercih ettiği cinste sevgi ve ilgi duyduğu kişiyle
yakınlaşma, ona bedenini ve sevgisini sunma, partnerinden de bunları alma, sonunda da
partneriyle bir bütün haline geldiğini hissetme ve bu sürecin tamamından haz alma eylemine
cinsel ilişki diyeceğiz.
İnsanın yaşına ve biyolojik durumuna göre cinselliğe duyduğu ilgi ve istek değişim
gösterebilir. Cinsel terapi Bu nedenle cinsel ilişki isteği duyma sıklığı, ilişkiden alınan haz kişiden kişiye
farklılık gösterebilmektedir. Cinsel isteksizlik/soğukluk olarak tabir edilen durum, kişinin
uyaran almasına rağmen tahrik olamaması, cinsel eylemi istememesi ve gitgide cinsel
eylemlerden uzaklaşması ve/ya cinsel eylemlerinin yok olmasıdır. İsteksizlik hem kadınlarda
hem de erkeklerde görüldüğü gibi sebepleri de biyolojik veya psikolojik olabilir.
Biyolojik sebepler arasında hormonal dengesizlikler, kullanılan ilaçların yan etkileri, uyku
problemleri sayılabilir. Biyolojik kökenli cinsel isteksizlik, tıbbi yard�
Psikolojik Destek Süreci Nasıl İşler?
Eğer bir psikolog desteği almak istiyorsanız öncelikle yapacağınız şey gideceğiniz uzmanı belirlemek. Bir yakının tavsiyesi, internet araştırması..vs gideceğiniz uzmana karar verdikten sonra iletişime geçmek ve randevu almak.
Türkiye'de psikolog seansları ortalama 50 dakika sürmektedir. Yurt dışında da durum farklı değildir. Size sunulan ücretlendirme 50 dakikalık süre için verilir. Siz isterseniz süreyi önceden haber vermek koşuluyla daha da uzatabilirsiniz. Bunun karşılığında gittiğiniz merkez ek ücret talep edecektir. Aldığınız her seans için sizden ücret talep edilir.
Gider gitmez size bir yöntem ya da teknik uygulanması beklentisi içerisinde olmayınız. Kocaman bir hayal kırıklığı yaşarsınız. Psikoloğun yapacağı ilk iş sorun alanı ya da alanlarını belirlemektir. Bu durum ilk seansta bitebileceği gibi birkaç seans yada seanslar sürebilir. Psikoloğun detaylı anemnez(geçmiş yaşam bilgisi) almaya ihtiyacı vardır. Bunun için her seans ücret ödeyecek miyim? Evet ödeyeceksiniz. İyi ama anlatıyorum bir şey yapılmıyor! Psikolog sizin anlattığın�
Çocukluk ile yetişkinlik arasında bir geçiş dönemi olarak tanımlanan ergenlik, fizyolojik, psikolojik, sosyal alanlarda büyüme ve olgunlaşmayla ilgili en yoğun değişimleri içeren yaşam dönemlerinden biridir. Ergen bireyin yaşadığı değişimlere uyum sağlarken aynı zamanda gerçekleştirmesi gereken bazı gelişim evreleri de bulunmaktadır. Böylece bunların başarıyla tamamlanmasıyla kendine ait özel bir kimlik kazanarak yetişkinlik dönemine geçebilir. Ergenlik dönemi 15-25 yaş dilimleri arasında yaşanan bir süreçtir; kızlarda ortalama 10-12, erkeklerde 12-14 yaşları arasında başlar. Bu dönemde kazanılması gereken en önemli yeti, bireyin ailesinden duygusal olarak bağımsız olması, ayrışıp bireyselleşebilmesi, kendi seçimlerini kendisi yapabilecek hale gelerek bağımsızlığını kazanabilmelidir. Ergenlik döneminde birey artık ne çocuktur ne de yetişkindir. Ben kimim sorusuna cevap aramaktadır, bu sebeple de kendisine en uygun olan kimliği edinebilmek için birçok kimlik ve rolü dener. Bu dönemde kimlik arayışı sırasında farklı kişiliklerle özdeşim kurmaya yönelme sıkça görülür. Ergen, ailesinin değerl
OKUL FOBİSİ
Özellikle okula yeni başlayanlarda daha fazla görülmekte olan okul fobisine her yaş grubundaki çocuklarda rastlanabilmektedir. Okul fobisi çocuğun okulda yaşadığı sıkıntı, gerginlik, huzursuzluk halidir. Okula yeni başlayan ya da devam etmekte olan çocukta görülen herhangi bir huzursuzluk yada gerginliğin okul fobisi olarak tanımlanabilmesi için çocuğun yaşıtlarına göre abartılı tepki göstermesi gerekir.
OKUL FOBİSİNİN BELİRTİLERİ
Okul fobisi olan çocuk korkulu, gergin ve endişeli davranışlar göstermeye başlar ve çocukta birtakım bedensel rahatsızlıklar oluşur: karın ağrısı, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, iştahsızlık, uyku problemi gibi. Okula gitme vakti yaklaştıkça bu şikayetler daha da fazlalaşır. Okulda ise ağlama, derse veya etkinliklere katılmak istememe ve sık sık idrara çıkma isteği gibi durumlar ortaya çıkar. Okula gitmek istemeyen ve bu belirtileri gözlenen çocuğa anne ve baba baskı yapmaya başlayınca çocuk agresif davranışlar sergiler. Ancak aile çocuğu okula götürmekten vazgeçtiği an, çocuktaki �